donderdag 7 februari 2013

Mabel Lucie Attwell


Mabel Lucie Attwell was een britse illustrator geboren op 4 juni 1879 in Londen. Als dochter van een slager was er geen geld voor haar om te studeren, maar al vroeg bleek haar 'ondernemingszin', ze heeft haar studie bekostigd door haar illustraties te verkopen. Tijdens haar kunst-studie aan de St Martins School of Art ontmoette ze haar man, Harold. Samen hebben ze drie kinderen gekregen, Peggy, Peter en Brian. Waarschijnlijk de grote inspiratiebron voor haar werk. Ik ben helemaal weg van haar grappige, vrolijke, schattige, vertederende peuters met de bolle rode wangetjes!


Mabel Lucie Attwell

Haar illustraties zijn te vinden op kaarten, advertenties, boeken, beeldjes, porselein, posters en blikken doosjes. Als je goed zoekt kom je ze nog steeds tegen. Rond 1920 was ze al een bekendheid, en in elk huis in Engeland was wel een spaarpot, tinnen doos of illustratie van haar te vinden.

 
Eén van haar meest grappige advertenties:


Pas vond ik deze twee boekjes van Lucie Attwell terug. Ik heb ze al heel lang, ze staan vol met mooie platen, rijmpjes en gebeden.Wie kent haar? Ik ben heel benieuwd of er nog meer boekjes hier in Nederland zijn uitgegeven! En als je haar kent, welke herinneringen heb je aan haar illustraties?

Tekeningen en illustraties kunnen heel veel doen merk ik, bijvoorbeeld herinneringen aan vroeger en de sfeer van vroeger terugbrengen. Hebben jullie dat ook? Welke illustrators vinden jullie geweldig?4 opmerkingen:

 1. Ik vind die bolle toeten zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja he! Ik vind het zo knap dat iemand dat gewoon kan tekenen!

   Verwijderen
 2. Owhh wat schattig toch. En die eerste kaart is zo waar :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier worden we blij van he?! Van breien, van poesjes en van geweldig schattige tekeningen!

   Verwijderen