vrijdag 15 februari 2013

Kipkerriesoep met prei


Een pittige soep, door de 'hot curry', maar wel heel,  heel erg lekker. Deze soep is favoriet hier. En je moet er snel bij zijn, want de pan is erg snel leeg!

Het recept, goed voor 4 personen.

1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
4 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel 'hot curry' poeder
2 eetlepels bloem
1,5 liter hete kippenbouillon (3 tabletten)
2 kipfilets, in kleine stukjes
500 gram prei, in dunne ringen
1/2 bos bladselderij
zout en versgemalen peper

Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en kerriepoeder op lage stand in circa 5 minuten glazig.

Zeef de bloem erboven en roerbak dit een minuut mee.

Giet de hete bouillon erbij en laat aan de kook komen.

Voeg de kipstukjes en prei toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Voeg als laatste de bladselderij toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker! Ik hou van soep. Gisteren linzensoep ... mjammie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Linzensoep, dat heb ik nog nooit geprobeerd! Het was mjammie bij jou, dus dan heb je een goed recept... ;). Eerst volgende soep: brocollisoep (waarschijnlijk)!

      Verwijderen
  2. Graag gedaan, hij is echt heel lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen