zaterdag 2 februari 2013

De kracht van een biddend kind - Stormie OmartianEen boek dat aanspoort. Tot bidden en tot een persoonlijke relatie met God. Niet alleen voor kinderen, maar verrassend genoeg ook een boek voor volwassenen.
  
"Het is heel makkelijk om kinderen te leren hoe ze kunnen bidden, hoe ze God kunnen danken als Hij hun gebeden verhoort, en hoe ze Gods antwoorden kunnen herkennen als die er anders uitzien dan zij verwachten. Ze hoeven alleen maar te weten dat God echt is, dat Hij naar hun gebeden luistert en dat Hij die verhoort.”


Stormie behandelt op een heldere manier verschillende aspecten van het bidden. Voorbede, danken en hulp vragen om het goede te doen. Praten met God over je zorgen, angst, pijn en toekomstplannen. Lastige onderwerpen, zoals het wachten op Gods antwoord en danken als je het moeilijk hebt, gaat ze niet uit de weg.

Zijdelings komen er nog meer onderwerpen voorbij. God is altijd bij je, Hij hoort je altijd, wie is God, pesten, vergeven, verlies, scheiding, God gehoorzamen en Gods plan met je leven. Enorm veel onderwerpen, allemaal vanuit het gezichtspunt van een kind.

Het is een open en eerlijk boek. De schrijfster geeft voorbeelden uit haar eigen leven en uit het leven van andere kinderen. Soms illustreert ze haar onderwerpen met een bijbelverhaal.

Kinderen kunnen het bidden gelijk in de praktijk brengen. Invullijstjes, voorbeeldgebeden, een gebedsdagboek en directe vragen aan de lezer maken dat een kind betrokken zal zijn bij het boek en het bidden.


Op de achterkant staat dat het boek geschikt is voor kinderen vanaf groep 6. Maar dit boek is ook uitermate geschikt voor volwassenen. Voor ouders die graag met hun kinderen willen bidden, voor kinderwerkers in de kerk en op de kinderclub, voor mensen die werken in het kinderpastoraat en voor leerkrachten. Het boek geeft een inkijkje in het leven van kinderen, en waar ze allemaal voor kunnen bidden. Het geeft handvatten om dit goed uit te leggen aan kinderen en handvatten om samen te bidden.


Verrassend genoeg is het ook een boek dat volwassenen kan bemoedigen en aansporen. Er staat niet voor niets in de bijbel dat men moet geloven als een kind. De inhoud van dit boek is op een kind gericht, het is duidelijk, eenvoudig, simpel en krachtig. En dit geloof hebben volwassenen ook zo hard nodig. Wat moeten we doen als we bezorgd zijn, angst hebben of pijn? Praten met God!
 
Na het lezen van dit boek wil ik graag gaan bidden, voor anderen, voor mezelf. Het ruist door me heen: God is altijd bij je, je kunt alles tegen Hem vertellen, en Hij antwoordt altijd. Zo’n boek is het lezen waard!

“Als je klein bent en de problemen om je heen zo gigantisch groot schijnen, kan het erop lijken dat gebed alleen niet genoeg is om ze op te lossen. Maar denk eraan: niets is onmogelijk voor God. Dus aarzel niet om te bidden voor de dingen die jou bezorgd maken. Hij weet er raad mee.”


Wilt u het boek kopen? Dat kan onder anderen hier.

Deze recensie verscheen eerder op de Sjofar recensie blog.

5 opmerkingen:

 1. Goeie tip dit boek, ik zit in het kinderwerk en ga ook de bidkids begeleiden. Kinderen hebben zo'n onvoorwaardelijk geloof, mooi vind ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook wat ik zo mooi vind! Wanneer ik vraag, wie wil er bij de Here Jezus horen, dan zie ik ja-knikkende hoofdjes, natuurlijk willen ze bij Hem horen. En als ik het heb over dat God ze hoort en altijd antwoord geeft is dat volkomen vanzelfsprekend, God kan toch alles! En dit geloof hoor je terug in hun gebeden, ik voel me vaak bevoorrecht als ik luister naar biddende kinderen.

   Verwijderen
 2. Mooi boek, ik lees 'm met mijn dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, ik ben heel benieuwd, hoe vindt je dochter het boek? Wat spreekt haar heel erg aan, en wat iets minder?

   Verwijderen
 3. We hebben t boek gelezen als gezin. Elke ochtend een klein stukje. We hebben zo geleerd dat he alles bij God neer mag leggen. Niets is vreemd! Onze problemen lijken soms groot. Maar let dan op hoe groot God is! En deze raakte ons ook: Als je bid voor anderen wordt er een zaadje in hun gestrooid van gebed. God laat t ontkiemen. En dat duurt even, maar je mag er verwachtingsvol naar uit kijken. Echt een aanrader! Onze kids zijn tussen de 12 en 6. Gaf echt meer openheid naar elkaar over t bidden.

  BeantwoordenVerwijderen