vrijdag 8 februari 2013

Kaneelmuffins


Kaneelmuffins, of eigenlijk kaneelbroodjes zoals Heleen Quantrill het recept in haar kookboek 'Eet goed, voel je goed' de muffins noemt. Op haar blog kan je ook dit recept vinden, voor het recept klik hier.Het is een geweldig kookboek, tot nu toe smaakt alles erg lekker. Met als hoogtepunt deze muffins! Alle mensen in mijn omgeving konden er niet vanaf blijven! Ik vond ze een beetje smaken naar een zeeuwse bolus. Alleen dan een gezonde, zonder suiker en e-nummers en gemaakt met amandelmeel. En het huis rook zo ontzettend lekker na het bakken! Zeeuwse bolussen

Het is echt een mooi kookboek, met lekkere recepten, mooie lay-out, lekker rustig, en leuke tekeningen. Er is over nagedacht, over de vorm van dit boek, de spiraal aan de zijkant maakt dat de bladzijden mooi blijven liggen tijdens het koken.

Ik heb wel een vraagje aan ervaren 'baksters' die gewend zijn te bakken met kokosolie. Moet je de kokosolie helemaal laten smelten, voordat je het gebruikt in een recept? Of geeft het niet als er nog stukjes in het deeg zitten, omdat dit toch wel smelt in de oven...?
2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg, het water loopt me in de mond...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was ook echt verbazingwekkend lekker, ik had dat nl niet verwacht, al die onbekende ingrediënten... (kokosolie, amandelmeel, etc).

      Verwijderen