woensdag 27 maart 2013

Kinderclub - de Opstanding


"Hij is hier niet, want Hij is opgewekt!" Ja, Hij leeft, Hij is niet dood gebleven. En Hij leeft nu voor altijd!

Ik heb de kinderen meegenomen met de vrouwen 's ochtends vroeg, drie dagen nadat de Here Jezus gekruisigd was. Ze wilden Hem zalven, omdat ze zoveel van hem hielden. "Maar hoe moet het dan met de grote steen voor het graf? Die kunnen wij niet wegrollen."


Maar de steen is weggerold als ze bij het graf komen, en er zit een engel: "Ik weet wie jullie zoeken, Jezus, de gekruisigde. Hij is hier niet! Hij is opgestaan!". Alleen de doeken waar Hij in lag liggen er nog.De kinderen leven mee met Maria die alleen achter bleef bij het graf. Er komt een man achter haar staan, ze denkt dat het de tuinman is. "Weten jullie al wie deze man is?" Stralende ogen en hard knikkende hoofdjes: "ja, dat is de Here Jezus" wordt er gefluisterd. Als de Here Jezus 'Maria' zegt, weet Maria het ook. Het is haar Meester, de Here Jezus, Hij is opgestaan, weer levend, voor altijd!


Geestelijke les:

Hij is hier niet, want Hij is opgestaan! Jezus overwon de dood!

Praktische Toepassing:

Omdat de Here Jezus leeft, kan Hij ons nu helpen. Hij is altijd bij je!

De liedjes:

"Hij leeft" van Elly en Rikkert, het verhaal van Maria en de discipelen die verdrietig waren omdat de Here Jezus gekruisigd is. Maar het refrein is juichend: "Hij is opgestaan, Hij is opgestaan! Hij leeft! Hij leeft!


Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen. Omdat Hij leeft, kan Hij mij helpen. Omdat Hij leeft, is Hij altijd bij mij. Omdat Hij de dood heeft overwonnen, is er Zijn kracht, Zijn opstandingskracht. Waar we om mogen vragen, als we het zelf niet meer kunnen! Allemaal omdat Hij leeft!"Omdat Hij leeft" gezongen door een zondagschool groep
"Jezus overwon de dood!"

De bijbeltekst:


"de Heer is waarlijk opgestaan!" Lucas 24:34. Waarlijk: echt waar! Het is echt waar, de Heer is opgestaan!

De verwerking:Een kleurplaat voor de kleintjes en een invulblad voor de oudsten. Ideaal zo'n blad, het verhaal komt gewoon nog een keertje langs!

Wat doen jullie met de kinderen rond Pasen, hoe gedenken/vieren jullie het?

6 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Heldere platen en een mooie verwerking van het bijbelverhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi he?! Ik ben heel blij met deze platen. En natuurlijk het meest blij met zo'n geweldig (waargebeurd!) verhaal om te vertellen aan de kinderen!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie platen! Wij hebben een kinderbijbeltje wat onlangs weer boven water kwam. Daar staan ook zulke prachtige illustraties in. Mijn jongste dochter wil die beslist weer lezen, hoewel ze qua leeftijd wel wat meer aankunnen.
  Wij vieren Pasen gewoon rustig thuis en in onze gemeente, de uitwonende kinderen komen ook. Nu las ik net een uitnodiging voor een 'Paasjubel', liederen zingen in een verzorgingshuis hier vlakbij op eerste Paasdag. Dat lijkt mij mooi, maar 't is wel heel vroeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, een kinderbijbeltje met mooie platen, ik ben altijd aan het zoeken naar mooie kinderbijbeltjes en boekjes met bijbelverhalen. Hoe heet het kinderbijbeltje van jullie? Ik ben benieuwd... zijn jullie nog naar de Paasjubel geweest? Het klinkt zo vrolijk, echt passend bij de Opstanding!

   Verwijderen
 3. Wat een mooie post! Mooie platen en versjes.. En wat een GROOT WONDER hè!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens! Wat een groot wonder! Het mooiste verhaal om te vertellen (samen met de kruisiging, dat Jezus stierf voor onze zonden), dat Jezus is opgestaan!

   Verwijderen