woensdag 13 maart 2013

Kinderclub - Intocht in Jeruzalem


Deze mooie plaat komt uit het platenboek van Ikeg  "Het leven van Christus deel 4". Een platenboek met ongeveer 5/6 platen per bijbelverhaal. Van harte aanbevolen, de platen zijn zo sprekend! Klik hier voor de Ikeg site (rechts onder kunt u de catalogus downloaden).

Hosanna! Hosanna voor de koning van Israël! Hosanna voor de Heer! Het woord 'hosanna' kennen de kinderen na deze les heel goed. Ze weten ook wat het betekent: Heer red ons. Het is een uitroep van lof en bewondering voor de Here Jezus als redder. De mensen bij de intocht in Jeruzalem zijn blij en prijzen de Here Jezus! Omdat Hij zo groot is, omdat Hij wonderen gedaan heeft, omdat Hij van iedereen houdt, omdat ze graag willen dat Hij koning wordt.

Maar de Here Jezus stapt weer van de ezel af en gaat de tempel binnen. En eerst moet er nog iets moeilijks gebeuren, iets droevigs... Maar wel iets wat  nodig was voor ons. Dat ga ik vertellen op de volgende club avond.


Geestelijke les: 
Prijs Hem! Aanbid Hem, omdat Hij het waard is!


Praktische toepassing:
We kunnen de Here Jezus prijzen door liederen te zingen en te bidden, door te vertellen aan Hem dat Hij groot is, dat Hij alles kan, dat Hij de koning is van ons leven en dat we heel veel van Hem houden.

De liedjes:
"Kleine Ezel" van Elly en Rikkert, met het refrein: Hosanna, Hij is Heer!

Een succes dit liedje, 'Kleine Ezel uit de stal'! Een paar kinderen deden de 'klik klak' geluiden van het ezeltje na als muzikale begeleiding  en de andere kinderen zongen met me mee."Hij is machtig, Hij is krachtig" gezongen door De Gloriazangertjes uit Langbroek
"Met de harp en de citer en de tamboerijn" van Elly en Rikkert. Deze keer een Duitse versie, (ik kon geen Nederlandse versie vinden...), maar de melodie is hetzelfde!

De bijbeltekst:


Cheverny kent een liedje van deze bijbeltekst, dat is goed om het uit het hoofd te leren!

"Hosanna, Hosanna, we maken een rij
Hosanna, Hosanna, want de Koning komt voorbij.
Gezegend is Hij, die komt in de naam,
die komt in de naam van de Heer (2x)"Anne-Marie zingt "Hosanna, Hosanna"

De verwerking:

Een raadsel-blad met plaatjes voor de oudere kinderen en een kleurplaat voor de jongste.2 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor deze prachtige, zinvolle en kleurrijke (!) blog. Ik kan er wel wat mee voor mijn eigen kinderen. Lijkt me een heel mooi boek, die bovenste.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel erg graag gedaan! (Ik vind het zelf ook zo leuk om de clubavond nog een keer langs te laten komen!). Leuk dat je er eventueel wat mee kan doen! En je hebt gelijk, het is een prachtig platenboek!

      Verwijderen