woensdag 6 maart 2013

Kinderclub - ZondevalDe zondeval, als vervolg op het Scheppingsverhaal. Ik vond het een complex verhaal om voor te bereiden. Zeker voor kinderen uit niet-gelovige gezinnen, waarvoor veel begrippen en onderwerpen nog onbekend zijn. Deze les kwamen langs:

Het Paradijs een prachtige tuin. En hoe Adam en Eva er leefden. Gelukkig, nooit verdrietig, ziek of bang, samen met God, de dieren namen gevend, en ze hoefden niet te zwoegen voor hun eten.

De speciale bomen in het midden van het Paradijs, de boom des levens en de boom der kennis van goed en kwaad.

De satan, een gemene engel die liegt. Hij was een knecht van God, maar hij werd jaloers en wilde net zo worden als God. Daarom mocht hij geen knecht meer zijn, en werd hij de vijand van God. Hij wil alles stuk maken wat God mooi heeft gemaakt!

Ongehoorzaam zijn. God is een heilige God die moet straffen. Maar omdat God voor ons zorgt en veel van ons houdt heeft Hij voor een oplossing gezorgd. De Here Jezus onze Redder.

En doordat de Here Jezus voor ons gestorven is, voor onze verkeerde dingen, kunnen wij weer bij God komen, in de hemel. Daar wordt alles net zo mooi als in het paradijs, nog wel mooier!

De nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Waar geen verdriet is, geen angst, waar de leeuw weer met het lammetje speelt, waar we gelukkig zijn en heel dichtbij God!

Veel onderwerpen, maar ze zijn allemaal langs gekomen in het clubuurtje. Een les voor mij: kinderen kunnen veel hebben, onderschat ze niet!;)

Geestelijke les:

God heeft alles goed gemaakt, maar nu is het niet meer goed. Er is verdriet, we doen verkeerde dingen, we zijn bang, ongelukkig. Hoe komt dat? Door de zondeval doen wij nu allemaal zonde, zijn we allemaal zondaars. Maar God heeft voor een oplossing gezorgd. Hij stuurde de Here Jezus om ons te redden van alle verkeerde dingen, zodat we weer bij God kunnen komen in de hemel. Waar alles nog mooier is dan in het paradijs!

Praktische toepassing:

Beseffen dat we verkeerde dingen doen, en weten dat de Here Jezus ons redt en dat we straks naar de hemel gaan, dat geeft blijdschap!


De liedjes:Een liedje over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde: "Stil maar wacht maar alles wordt nieuw!" Oh wat geweldig zal het daar zijn!


"Stil maar, wacht maar alles wordt nieuw"

Toen kwam er een vraag over de hemel (natuurlijk;), en of we daar ook kamer hebben etc. Dus zongen we "Alles is gereed in het Vaderhuis".

"Alles is gereed in het Vaderhuis" gezongen door het kinderkoor 'Klein maar Dapper' uit Urk.

De bijbeltekst:

    
Romeinen 3:23. Allemaal doen we verkeerde dingen, niemand is uitgezonderd en kan niemand bij God komen. Maar! God heeft onze redder naar de aarde gestuurd, de Here Jezus.

De verwerking:


Een 'zoek de verschillen' kleurplaat over de zondeval.


6 opmerkingen:

 1. Ik geniet echt van dit blogje met al die foto's er bij.. Je hebt een prachtige missie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie, dat voelt echt als meeleven, en dat vind ik heel fijn! Ik vind het ook leuk om de clubavond zo weer te geven, ook bijvoorbeeld voor de ouders van de kinderen die zo zien wat we gedaan hebben en wat hun kinderen gehoord hebben. En ook voor mezelf, ik verwerk de avond op deze manier nog een keertje en heb een verslag van de avonden voor een eventueel volgende keer. Nogmaals, dank je wel voor het meeleven!

   Verwijderen
 2. Wat een werk maak je ervan, prachtig! Zo mooi om het evangelie door te mogen geven, en reken maar dat het wat uitwerkt! Wij hadden afg. zomer een camping-vriendinnetje, haar ouders waren niet gelovig, zíj wel (ze mocht af en toe naar de zondagsschool). Haar opa en oma waren wel gelovig en haar opa was pas terug gestorven. Toen ik zei: Wat fijn he, dat hij nu in de hemel is. Nééé, zei ze: Opa ligt onder de grond (tja, dat hoorde ze van haar ouders)! We legden haar uit dat haar opa nu in de hemel is en leeft. Haar stralende gezicht, toen er een paar andere vriendinnetjes binnen kwamen en zij vertelde: Mijn opa is dood, maar hij leeft, in de hemel en als Jezus terug komt, zie ik hem weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word gewoon ook blij als ik dit lees! Wat fijn he? Dat we die hoop en die vreugde mee kunnen geven aan de kinderen! Want wat is het moeilijk om afscheid te nemen van iemand die gestorven is, en wat geweldig dat we ze straks weer terug zien in de hemel. En de gedachte dat ze nu dichtbij de Here Jezus zijn! Eén van de kinderen op de club verzuchtte pas: "ik wil zo graag in de hemel zijn, want daar is de Here Jezus!"

   Verwijderen
 3. Die filmpjes zijn ook erg leuk bij je blog! Dank je wel dat je dit werk met ons wilt delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk he, die filmpjes! Ik geniet enorm van al die kinderen die uitbundig aan het zingen zijn;).

   Verwijderen