donderdag 4 april 2013

Mijn lievelingsteksten - Nodig!
"Mijn God zal in al uw behoeften naar zijn rijkdom heerlijk voorzien, in Christus Jezus."

Deze tekst staat in Filippenzen 4:19. Ik probeer deze tekst altijd voor me te halen als ik denk 'ik mis iets in mijn leven.' Dat kan over kleine dingen gaan, maar ook over de grote dingen, de dingen die pijn en verdriet doen.

'Mijn God zal in al mijn behoeften voorzien.' Wat zijn mijn behoeften? De dingen die ik graag wil? De dingen die ik graag wens, waar ik hunkerend naar uit zie? Waar ik soms van denk 'als ik dat niet heb of krijg dan weet ik niet of ik het leven wel aan kan'? Nee, al mijn behoeften, dat betekent de dingen die God vindt dat ik nodig heb. En dat is precies genoeg!  Andersom geredeneerd: Ik heb precies wat ik nodig heb, precies wat goed is voor mij op dit moment. Want Mijn God zal voorzien in al mijn behoeften.

Als ik iets niet heb, dan is dat omdat ik het volgens God niet nodig heb op dit moment! Als ik iets heb wat ik moeilijk vind en liever niet zou hebben. Dan is dat toch precies wat ik nodig heb op dit moment. God geeft niet zomaar dingen, Hij heeft er over nagedacht. 'Dit is precies wat Tabitha nodig heeft vandaag, in deze periode. Zodat ze precies heeft wat nodig is om Mij te kunnen dienen, zodat ze geestelijk kan groeien en meer op Mij kan gaan lijken.'


Het is soms zo moeilijk om te accepteren dat je nu alles hebt gekregen wat je nodig hebt. Dat vraagt een vertrouwen in God. Ik overdenk deze tekst dan ook vaak met een andere tekst.

"De Here is mijn herder, mij ontbreekt niets" Psalm 23:1

Mij ontbreekt niets, want de Here is mijn herder. En Hij is een goede Herder. Hij weet wat het beste is voor mij. Hij weet precies wat mijn behoeften zijn, wat ik nodig heb en geeft dat 'rijkelijk'!

"Mijn God zal in al uw behoeften naar zijn rijkdom heerlijk voorzien, in Christus Jezus."

6 opmerkingen:

 1. Ik kom zo opeens op je blog binnenkijken. Wat een mooi stukje met veel herkenning! God vraagt elke keer weer ons vertrouwen, en wat is het heerlijk rijk om het weer (opnieuw) in Zijn handen te leggen, en zo aan te "leunen" tegen Gods plan.
  Dank je wel voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je mooie reactie. Ik vind het zo moeilijk, dat 'leunen' bij God. Maar ik geloof dat dat de enige manier is, dus ik doe het telkens weer opnieuw.

   Verwijderen
 2. wat goed en mooi dat je het zo kan zien,ik vind dat heel moeilijk,waarom gebeuren er dingen in mijn leven ,echt verschrikkelijke dingen die ik moeilijk kan accepteren,waarom??die vraag vraag ik mij vaak af maar er komt geen antwoord,snap je wat ik bedoel??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je eerlijke reactie. Ik snap heel goed wat je bedoelt! Ik heb ook heel erge dingen meegemaakt (en maak ze mee), waarvan ik niet snap waarom het zo moet gaan. Ik snap niet waarom sommige van mijn familieleden ernstig ziek hun leven moeten leven bijvoorbeeld, of waarom een vriendin op 20 jarige leeftijd moest overlijden aan kanker. En nog meer erg moeilijke dingen... Daar heb ik geen antwoord op. En ik denk dat God dat helemaal niet erg vind, als wij dat tegen Hem zeggen. We mogen immers alles zeggen tegen hem, Hij zegt: stort je hart uit!(psalm 62:9) En dat doe ik dan ook regelmatig. Vaak geloof ik de bijbeltekst (zoals die hierboven) met mijn verstand en mijn wil. Maar mijn gevoel en mijn emoties zeggen compleet het tegenovergestelde! Ik denk niet dat dat erg is. God snapt dat ook, dat weet ik zeker, Hij heeft mij immers gemaakt. Dan eindig ik vaak met 'Ik weet dat U dit gezegd heeft, dus is het waar. Dat geloof ik. Maar ik voel het niet zo. Zorgt U maar dat mijn gevoel correspondeert met mijn geloof als dat nodig is. Want ik kan het niet zelf.'

   Als ik soms wel opeens zie waarom iets ergs gebeurt (of gebeurd is), dan zie ik dat als iets speciaals van God. Dat Hij een tipje van de sluier oplicht. Maar ik denk dat we zoveel dingen pas snappen als we bij Hem zijn. Maar dat accepteren en het dan bij God laten, dat is echt moeilijk he?!

   Verwijderen
 3. Dank je wel voor deze blog. Ik zag hem al een poosje in mijn blogroll staan met dat gezichtje van het kind erbij. Nu had ik eindelijk te tijd om hem rustig te lezen. Mooi en leerzaam. Goed dat je hierover geschreven hebt. Lekker doorgaan met bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. That is how our Father is. Knowing what our needs and.when we must have them:)
  Thanks for visiting and I am looking forward for your entry in " Letter to God.

  BeantwoordenVerwijderen