vrijdag 25 januari 2013

Bosvruchten kruimeltaart


Al heel lang wil ik een kruimeltaart maken. Ik houd van taarten met fruit. Deze keer bosvruchten, maar bij een kruimeltaart passen heel veel soorten vruchten (appel, perzik, kersen, abrikoos, peer). Een bekentenis... ik heb een pak gebruikt... hij was wel erg lekker!


Dit is het recept:

1 pak Joannusmolen Kruimeltaartmix (gekocht bij Ekoplaza, maar waarschijnlijk te koop bij elke biologische of reformwinkel).
125 gram koude roomboter
1 ei
700 ml kersensap
7 eetlepels maizena (en 14 eetlepels water)
beetje bloem

Springvorm 24-26 cm

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht oven), 180 graden (elektrische oven). Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Snij de koude boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg de mix toe en meng het geheel met de mixer tot een kruimelig deeg.

Voeg het ei toe en mix het geheel nog even kort. Zet het deeg in de koelkast.

Maak nu de vulling. Breng 700 ml kersensap aan de kook, maak een papje van de maizena (7 eetlepels en 14 eetlepels koud water). Roer de maizena door de kersensap zodat het bindt.

Doe 3/4 van het kruimeldeeg in de springvorm, druk licht aan en vorm een opstaande rand van 3 cm. Verdeel de vulling over de vorm en strooi de rest van het kruimeldeeg over de vulling.

Bak de kruimeltaart in circa een 70 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart een uur afkoelen, voordat je de springvorm verwijdert.

For a while now I wanted to make a crumb cake. I'm in love with cakes and fruit. This time I chose berries. But you can use all sorts of fruit: peaches, pears, apples, cherries, abricots). A confession... I used a cakemix... but he did taste really good!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten