dinsdag 10 september 2013

Kinderclub - Esther wordt koningin


Voor de zomervakantie hebben we drie kinderclubs gehad over Esther. Wat een geweldig bijbelboek! Met zoveel geestelijke lessen voor gelovige kinderen. Maar niet alleen voor de kinderen, ook voor mij! Vaak dacht ik, "nou deze geestelijke les is te moeilijk voor de kinderen (bijvoorbeeld 'trouw zijn aan God als niemand anders dat is'). Dit gaan ze niet snappen en zeker niet toepassen in hun eigen leven." En dan kwamen ze de week erna terug vol verhalen dat ze trouw waren geweest aan God en hoe God hen daarbij geholpen had! Onderschat nooit het geloof van kinderen, het zo vaak veel eenvoudiger en sterker dan dat van volwassenen! Ik voelde me bevoorrecht zo aangespoord en bemoedigd te worden door de kinderen.

In de eerste les over Esther hebben we 'Gods plan voor je leven' behandeld. God heeft een plan met je leven, Hij heeft je gemaakt met een doel, om Hem te dienen en vrucht te dragen. God had ook een plan met Esther! Maar ze wist nog niet welk plan. Wat een mooi verhaal is het toch. God heeft alles onder controle, Hij zorgde ervoor dat Esther werd uitgekozen door de koning. God zorgde ervoor dat de koning van Esther ging houden. God is machtig!! En zo zorgt Hij ook voor ons, zo zorgt Hij dat het plan voor ons leven stap voor stap uitgevoerd wordt. We hoeven alleen maar Hem te volgen en te doen wat Hij zegt.


"Koningin Vasthi wil niet naar de koning toe"


"Mordechai met zijn nichtje Hadassa (Esther)"


"Esther in het paleis"
Geestelijke les:

"Gods plan voor je leven is het beste"

Praktische toepassing:

Kies voor God en voor Zijn plan voor je leven. Want dat is het allerbeste. Waarom? Omdat het Gods plan is. De God die heel veel van je houdt, die het beste wilt voor jou, die alles kan en alles weet! Daarom!

Liedjes:

Elly zingt samen met Eline 'Zeg mama'


"Gods weg is de beste, de beste altijd. Gods weg is de beste waarheen Hij jou ook leidt. Gehoorzaam zijn roepstem, neem je kruis op en volg Hem. Gods weg is de beste, de beste, altijd."

 De bijbeltekst:


Hoe moet je er achter komen wat Gods plan is voor je leven? God belooft in Zijn woord dat Hij ons leert en onderwijst de weg die we moeten gaan. En wat God belooft dat doet Hij ook. Dus... bestudeer de bijbel en bid tot Hem, en Hij zal het je dan duidelijk maken.

De verwerking:

Een uitnodiging voor de bruiloft van koning Ahasveros en koningin Esther. Met binnenin een 'Esther-aankleedpopje'.
1 opmerking:

  1. Prachtig Tabitha. Wat heb jij een mooie gave!!
    Zie er naar uit kinderwerk met je te doen!

    X
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen