maandag 11 november 2013

Mijn lievelingsteksten - Niets!


"De Here is mijn Herder, mij ontbreekt niets"

Psalm 23:1 is een hele bekende bijbeltekst. Ik denk dat heel wat mensen deze tekst van jongs af aan al kennen. Ik moet bekennen dat de betekenis pas sinds een paar jaar echt bij mij is doorgedrongen. Het is namelijk best een zwart-witte tekst: 'mij ontbreekt niets'. Helemaal niets! Er is geen ruimte voor 'een beetje' of  'mij ontbreekt bijna niets'.

Waarom ontbreekt mij niets? Omdat de Here goed is. Hij is mijn goede Herder, daarom heb ik helemaal niets te kort. Hij zorgt heel goed voor ons, Zijn kinderen. Als ik tekort zou hebben zou Hij niet een goede maar een slechte herder zijn.

Laat dat nou iets zijn wat ik vaak 'niet geloof'. Ik vind eigenlijk dat ik best wat meer geld kan gebruiken, ook zou het fijn zijn als ik niet alleen zou zijn, ook zou ik graag gezond willen zijn. En als ik nadenk over wat ik allemaal nog meer zou willen hebben is dat soms best een hoop. Maar dat is niet wat God zegt. In psalm 23:1 staat 'mij ontbreekt niets'. Ik heb alles wat ik nodig heb!

En gek genoeg, wanneer ik me op deze tekst focus dan voel ik me opgelucht en vrij. Ik hoef me geen zorgen te maken over spullen, eten, geld, relatie, gezondheid, over de dingen die ik niet heb. Want als God vond dat ik het nodig had, had Hij het mij gegeven.

Ik besluit vandaag weer opnieuw: ik geloof wat God zegt in Zijn woord, ik geloof dat Hij mijn goede Herder is en ik geloof dat mij daarom niets ontbreekt!

"De Here is mijn Herder, mij ontbreekt niets"

5 opmerkingen:

 1. Ook ik vind dit een mooie bemoedigende tekst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi, open en eerlijk stukje joh.
  Dank je wel voor het delen.
  Ik lees graag (stilletjes) op je blog! De manier waarop je schrijft, vind ik mooi, en kinderwerk is ook mijn grote passie!
  Op mijn nieuwe blog heb ik je ook in m'n lijst met blogs gezet.

  Groetjes,
  Petra
  http://bijbelfeest.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Tabitha! Ik wilde je via je deze reactie attent maken op de blog bijbelfeest.blogspot.com, en ik kom hier en zie dat de schrijfster daarvan zelf al heeft gereageerd. Dat is vast niet toevallig meid ;) Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! En bemoedigend voor mij. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen