woensdag 28 augustus 2013

Het geheim van de watermeloen


Gisteren was de kinderclubmiddag van 'De week van Hoop' in Rotterdam. 4 tot 8 jarigen hoorden 'het geheim van de Watermeloen'! Een watermeloen heeft een prachtige goudgele bloesem (goud - hemel en God), als je de watermeloen opensnijdt zitten er zwarte pitjes in (donker - zonde), maar erom heen is de watermeloen rood (rood - liefde van God, en het bloed van de Here Jezus), net onder de schil van de watermeloen zit een witte rand (wit - vergeving en rechtvaardigmaking) en als je de watermeloen weer tegen elkaar aanlegt zie je de groene schil (groen - groei, bijbel lezen en bidden). Zo kan je aan de hand van een Watermeloen heel mooi het evangelie uitleggen.

Er werd niet alleen het evangelie verteld, ook was er een sketch, spelletjes, een bijbeltekst, werkje, en natuurlijk werd er ook watermeloen gegeten!! Wat een mooie middag!

Vrijdagmiddag wordt het 'Geheim van de Watermeloen' nog een keer verteld, dan is het de beurt aan de 9 tot 12 jarigen. De kinderclub is van 13:30 tot 16:00. Dus als u (in de buurt van) Rotterdam woont, en u heeft kinderen van 9-12 jaar... ze zijn van harte welkom!! De club wordt gehouden in het gebouw van 'House of Hope', Bas Jungeriusstraat 254b in Rotterdam.

Een impressie:

De spelletjes. Ze wilden allemaal heel graag meedoen met het vooruit blazen van watermeloen pitjes, en het zo snel mogelijk doorgeven van een meloen.

De bijbeltekst, Handelingen 16:31. Stukjes watermeloen over de tekst, "kunnen jullie het al bijna uit het hoofd?"



De sketch, als inleiding op het verhaal. Er zit een geheim binnenin een appel, zou een Watermeloen ook een geheim hebben?



Na spelletjes en een verhaal over een watermeloen krijg je best zin om zelf een stukje watermeloen te eten!

Het werkje, een watermeloen (hoe kan het ook anders;), alle kleuren komen terug in het werkje, de pitjes zijn stukjes zwarte wol.


8 opmerkingen:

  1. Wat mooi joh! Twee medewerkers kwamen net toen ik je blog las, langs, ze waren bezig met een gebedswandeling en wilde me daarmee zegenen;-)
    Kom je ook naar de worshipavond?
    Groetjes en veel zegen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja, jij kent natuurlijk de medewerkers van House of Hope!! De worshipavond is vanavond in de Swaef toch? Ik ga kijken of ik kan komen. Dus misschien tot vanavond!

      Verwijderen
  2. What a delightful premise! They must have enjoyed it immensely :) m.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah dit verhaal ken ik! Heb zelf een tijd kinderclub gedraaid, waarbij we een keer een speciale clubmorgen met dit thema hielden. Kinderen vonden het erg interessant én zichtbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je ook dit thema een keer behandeld hebt. Ik vind het echt een heel mooi uitgewerkt thema, ik had eigenlijk niet verwacht dat de kinderen zo mee zouden leven, het zo interessant zouden vinden. Ik ben degene die het geheim van de watermeloen bedacht heeft dankbaar!

      Verwijderen
  4. hebben jullie ook een voor beeld van het werkje
    watermeloen en eventueel de skets
    wij hebben in de herfst vakantie 3 dagen
    kinderclub en wil dit dol graag gebruiken
    gr diana

    BeantwoordenVerwijderen