woensdag 16 januari 2013

Preitaart met walnoten


Ik houd ontzettend veel van eten uit de oven. En ik vind dat hartige (en zoete!) taarten er altijd zo mooi uitzien. Dit is mijn laatste creatie: een preitaart met walnoten. Makkelijk om te maken. En hij was heel lekker!

3 preien, gewassen en in ringen
6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
100 gram walnoten, grof gehakt
2 theelepels gedroogde tijm
5 eieren
1 bakje mon chou (verse kaas, 200 gram)
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Peper en zout
Quiche- of taartvorm (diameter 24 cm), ingevet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de prei 4 minuten. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Bekleed ondertussen de vorm met het deeg. Bak de vorm met het deeg 15 minuten voor. (Bakpapier erin en gedroogde bonen, na 15 minuten bonen en papier eruit halen).

Klop de eieren los in een kom. Meng de mon chou, parmezaanse kaas, tijm, zout en peper erdoor. Voeg de prei en walnoten toe. En giet dit mengsel in de voorgebakken bodem.

Bak de taart in de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.


I love food from the oven. It looks so pretty and almost always taste good. This is a quiche with leek and walnuts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten