vrijdag 28 juni 2013

Tirza's vrolijke Frutselbijbel - Tirza Beekhuis


We zijn gezellig aan de slag gegaan met Tirza's vrolijke frutselbijbel! Getekend en geschreven door Tirza Beekhuis. Een boek met wel 41 werkjes! Hele originele werkjes, want de meeste van deze verwerkingen rond bijbelverhalen ben ik nog nooit tegen gekomen.

"Teken Ruth aan de voeten van Boaz", David en Goliat als trekpoppen, 'Wat zou jij Jezus willen geven" bij de geschenken van de wijzen uit het Oosten, "teken jezelf bij de Here Jezus" bij het verhaal 'Laat de kinderen tot mij komen', Mozes in een mandje gemaakt rond een luciferdoosje, en ga zo maar door. Dat gaan wij natuurlijk uitproberen!


Klaar voor de start.... af!


Het oudste meisje wil de ark van Noach gelijk uitproberen en begint met vouwen. De dieren belandden aan de binnenkant, dus overnieuw, nu goed. Trots laat ze het zien. Erg leuk dit werkje, niet moeilijk en met een 3D resultaat.





"Wat zou jij willen geven aan de Here Jezus?" bij het verhaal van de Wijzen uit het Oosten. Een heel interessant werkje, het vertelt iets over het kind. Wat vindt zij van de Here Jezus, en wat vindt ze belangrijk genoeg om aan Hem te geven.



De regenboog bij het verhaal van Noach. Enthousiast worden er kleuren uitgezocht. En wanneer op de achtergrond het liedje "regenbogen" van Elly & Rikkert te horen is, moet dat natuurlijk harder gezet worden. Dat is toepasselijk, kleuren en zingen over de regenboog!




"Regenbogen" van Elly en Rikkert

Op de kinderclub hebben we net het verhaal van Esther behandeld, dus dit werkje wordt met enthousiasme begroet. Niet de kroon vergeten hoor! Ze is tenslotte koningin.




Ja, deze werkjes zijn een succes bij de meisjes. Ik weet zeker dat ik het boek vaak ga gebruiken. En stiekem hoop ik dat Tirza Beekhuis nog veel meer van dit soort vrolijke frutselbijbels gaat maken, er zijn nog zoveel mooie bijbelverhalen die vragen om een leuk en origineel werkje!

Wilt u het boek kopen? Dat kan onder andere hier.



 

woensdag 26 juni 2013

Heerlijkheden - Marlon van den Bos, Marijke van Blijderveen, Eveline Kieskamp


Geweldig nieuw kookboek 'Heerlijkheden' door Marlon van den Bos, Marijke van Blijderveen en Eveline Kieskamp.

Elke keer als ik dit mooie kookboek opensla geniet ik van de prachtige foto's, de mooie lay-out, de leuke kadertjes en het gezellige lettertype. Telkens is mijn verzuchting, "Wat mooi". Van dit soort boeken word ik erg blij.


Het is niet een gewoon kookboek. Naast mooi, is het ook erg origineel. In het eerste deel van het kookboek zijn recepten verzameld rond vier kleuren. De rode recepten: rode bietensalade, rode poon en stoofpeertjes. De terra recepten: wortelsalade, pompoenovenschotel en worteltaart. Heel leuk bedacht.

Na de gekleurde gerechten komen er brood-, koekjes- en taartenrecepten langs, onder andere honingkoek, speltkoekjes, kokoscake, chocoladetaart, pizza.

Een bijzondere categorie recepten zijn de recepten rond vergeten groenten en fruit, zoals schorseneren en kweeperen.

Het kookboek eindigt met gerechten rond de feestdagen.


Elk thema wordt ingeleid door een stukje uit de Bijbel, origineel gevonden en goed om erbij te lezen. Ik moest denken aan "Of gij dus eet of drinkt, of wat ook doet, doet het alles ter ere Gods" uit 1 Korinthe 10:31. De begeleidende stukjes helpen om deze gedachte in de praktijk te brengen.


Ik ben ook erg enthousiast over de kadertjes bij de gerechten. De weetjes, kliekjes- en kidstip. Handig en goed om te weten!

 



Natuurlijk heb ik al wat recepten uitgeprobeerd, waaronder de Peruaanse chicharrón de pollo (gefrituurde stukjes kip). Met dit als resultaat:



Is het ook lekker? Bij ons thuis is er één teken dat men het erg lekker vindt: neuriën. Gespannen luister ik of er geluid komt tegenover en naast me aan tafel. En ja hoor! Dit recept is erg geslaagd, er wordt gesmikkeld en... geneuried!;)

Ik heb nu vier recepten gemaakt, ze zijn leuk, lekker en vooral ook makkelijk te maken. Van de recepten word ik ook blij!



Een ideaal boek om cadeau te geven (mijn moeder heeft al een paar keer een hint gegeven) of om jezelf mee te verwennen! Leuk om te gebruiken op een eetclub, of misschien een goede aanleiding om er één te starten. Voor bijbelstudiegroepen die van te voren samen eten is dit ook een toepasselijk boek.

Dat er nog maar veel meer boeken van de hand van Marlon van den Bos, Marijke van Blijderveen en Eveline Kieskamp mogen komen. Ik kan niet wachten!